Hypotheek oversluiten razend populair

maandag 06 mei 2019

Het eerste kwartaal van 2019 werd gekenmerkt door een hausse aan hypotheek oversluitingen. De belangrijkste oorzaak daarvan is mogelijk de ongekend lage hypotheekrente. Voor veel huizenbezitters betekent dit dat zij met oversluiting hun maandlasten fors kunnen verlagen. Het leidde in de eerste drie maanden van dit jaar tot bijna een verdubbeling ten opzichte van het eerste kwartaal 2018.


De bulk aan oversluitingen komt voor rekening van 55-plussers. Zij namen bijna de helft van het aantal voor hun rekening. Ook de leeftijdscategorie daar precies onder – 45-55 jaar – scoort hoog met bijna een derde van het totaal. Het gaat dan om huizenbezitters waarvan de hypotheek al langer loopt. Daar geldt in de meeste gevallen nog een hypotheekrente van meer dan vier procent. Geografisch gezien ligt de nadruk voor oversluitingen in de grote steden.

Bijna de helft van de oversluiters kiest op dit moment voor een rentevaste periode van dertig jaar, terwijl de voorkeur voor de kortere tienjaarsrente hard is afgenomen.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden, voor- en nadelen van het oversluiten van uw hypotheek? Bel ons voor het maken van een afspraak.

Terug
Vraag nu uw eigen kluis aan!

Heeft u nog geen account? Meld u hiernaast aan en ontvang uw kluisgegevens!