De veiligste en betrouwbaarste manier om jouw digitale documenten op te slaan

Saskia Combrink – den UilNotarisklerk
Deel dit bericht

Een digitale kluis, waarin je al jouw dierbare digitale bezittingen bewaart. Het kan met jouw eigen Nederlandse Notariskluis. En doordat de kluis wordt aangeboden én ondersteund vanuit het Nederlandse notariaat, weet je zeker dat jouw eigendommen in veilige handen zijn. Alleen op het juiste moment worden ze beschikbaar voor de juiste persoon. Daar draagt de notaris zorg voor. Zo is alles goed geregeld en is jouw digitale nalatenschap optimaal verzorgd.

De toenemende vraag naar digitale veiligheid en het goed verzorgen van je digitale nalatenschap hebben geleid tot de oprichting van de Nederlandse Notariskluis. In dit interview vertelt Saskia Combrink-den Uil alles over de oorsprong van dit innovatieve concept en welke voordelen het jou opleveren.

Eenvoudige en veilige opslagoplossing

Ongeveer acht jaar geleden ontstond het idee voor de Nederlandse Notariskluis vertelt Saskia: “Met als hoofddoel het aanbieden van een eenvoudige en veilige opslagoplossing voor belangrijke documenten die op elk gewenst moment toegankelijk zijn. Door de groeiende vraag naar digitale veiligheid werd dit doel steeds belangrijker. Echter, stonden de activiteiten rondom de kluis even stil. Maar op een gegeven moment kwam Robin van de Burg van Digizeker in beeld en hij blies er nieuw leven in. Hij had vertrouwen in het concept en bracht het oude platform op het gebied van beveiliging naar de huidige stand der techniek”, vertelt Saskia.

Begrijpelijk en toegankelijk

Het was belangrijk dat de Nederlandse Notariskluis voor iedereen begrijpelijk en toegankelijk werd. “Onze huisstijl en website pasten alleen niet meer bij deze tijd. Daarom keken we nog eens goed naar wat we doen: wat maakt de Nederlandse Notariskluis speciaal en hoe helpen we onze klanten? En het resultaat daarvan mag er zeker zijn. We hebben een nieuwe merkidentiteit en website die duidelijk laten zien waar de Nederlandse Notariskluis voor staat”, vertelt Saskia enthousiast.

Maximale regie over jouw digitale nalatenschap

Met jouw eigen Nederlandse Notariskluis heb jij maximale regie over je digitale nalatenschap. Wat houdt dat precies in? Saskia legt uit: “Een digitale kluis, waarin je al jouw dierbare digitale bezit bewaart. Denk aan (bedrijfs)documenten, wachtwoorden van social media, (crypto)wallets en herinneringen. Alleen op het juiste moment -wanneer iemand overlijdt of wilsonbekwaam wordt- worden ze beschikbaar voor de juiste persoon.” En het proces van het aanmaken van een kluis is heel eenvoudig. Saskia: “Het bestaat uit een aantal stappen. Je begint met het invullen van je persoonlijke gegevens, vervolgens voeg je de gegevens van je herstelcontact toe, dan je bankgegevens en klaar! Zo simpel is het om je eigen kluis te krijgen. Het is dus heel toegankelijk voor iedereen.”

'Bij de Nederlandse Notariskluis gaat veiligheid boven alles.'

Veiligheid van het platform

De drie pijlers van de Nederlandse Notariskluis zijn: veiligheid, zekerheid en zorgzaamheid. Hoe waarborgen jullie dit? “Bij de Nederlandse Notariskluis gaat veiligheid boven alles. Alle data is end-to-end encrypted, zodat niemand deze kan lezen. Behalve degene met de code. Eén van onze onderscheidende veiligheidsmaatregelen is dat we bij de Nederlandse Notariskluis niet aan wachtwoordherstel doen. Wachtwoordherstel maakt security kwetsbaar. Dat betekent niet dat je nooit meer bij je gegevens kunt als je jouw sleutel kwijt bent. De notaris of door jou aangewezen herstelcontacten kunnen je opnieuw toegang bieden. Maar dat kan alleen met de code. Want wij gaan tot het uiterste om jouw gegevens zo veilig mogelijk te bewaren”, legt Saskia uit.

Zekerheid van de notaris

En zekerheid? Saskia: “Onze naam zegt het al: het is een kluis die je combineert met de zekerheid van de notaris. Iedere kluis wordt gekoppeld aan een notaris en valt onder de Nederlandse wet. En of je nu ondernemer bent of particulier: de inhoud van jouw kluis wordt toegankelijk voor je nabestaanden bij overlijden of wilsonbekwaamheid. Jouw notaris kan ook meedenken over de toepassingen en de overdracht naar je nabestaanden. En dat wordt iedere dag relevanter in een tijdperk waarin digitale data en transacties steeds vaker voorkomen.”

Zorgzaamheid voor je nabestaanden

En tot slot, wat houdt zorgzaamheid in? Saskia: “Of het nu gaat over je testament, je digitale inlogcodes, je cryptowallet of je laatste boodschap aan je nabestaanden; de Nederlandse Notariskluis biedt een belangrijk element van zorgzaamheid voor je nabestaanden. En we verwachten niet van je dat je alles al weet. Met onze kennis en ervaring begeleiden we je graag en beantwoorden al je vragen. Wij helpen je en staan altijd voor je klaar met ondersteuning. Zodat je optimaal gebruik kunt maken van de kluis. En je dierbaren gemakkelijk toegang hebben tot de gegevens na je overlijden of bij wilsonbekwaamheid. Het is vaak al een stressvolle en moeilijke tijd. Wij zorgen daarom dat je overal aan denkt om jouw nabestaanden zo zorgeloos mogelijk achter te laten.”

Maak jouw digitale kluis aan

Ben je op zoek naar een betrouwbare oplossing voor je digitale nalatenschap? Zoek je een veilige plek om je bedrijfsgegevens en documenten op te slaan? Of wil je een manier om je gegevens veilig te bewaren voor het geval dat je wilsonbekwaam wordt? De Nederlandse Notariskluis heeft dé oplossing voor jou! Wil je eerst wat meer informatie? Aarzel niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen.

Aanmelden