Over de Nederlandse Notariskluis

Of het nu gaat over je woning, hypotheek, testament, aankoop- en garantiebewijzen, arbeidsovereenkomst of welke belangrijke zaken je maar kan bedenken, alles kan veilig in de kluis worden opgeslagen. Nooit meer zoeken naar toegangscodes en wachtwoorden, de Nederlandse Notariskluis zorgt dat jouw persoonlijke zaken zorgeloos en veilig worden bewaard.

Maximale regie over jouw digitale nalatenschap

Met jouw eigen Nederlandse Notariskluis heb jij maximale regie over je digitale nalatenschap. Wat het precies is? Een digitale kluis, waarin je al jouw dierbare digitale bezit bewaart. Het is hét antwoord op de toenemende vraag naar digitale veiligheid en het goed verzorgen van je digitale nalatenschap. Ons platform wordt beveiligd volgens de hoogste standaarden. Omdat de kluis wordt aangeboden én ondersteund vanuit het Nederlandse notariaat weet je zeker dat jouw eigendommen – denk aan documenten, wachtwoorden van social media, wallets en herinneringen – in veilige handen zijn. Alleen op het juiste moment worden ze beschikbaar voor de juiste persoon. Daar draagt de notaris zorg voor. Zo is alles goed geregeld en is jouw digitale nalatenschap optimaal verzorgd.

Veilig door de samenwerking met Digizeker

De Nederlandse Notariskluis maakt gebruik van de software van Digizeker, de bewezen applicatie voor beveiligde opslag van wachtwoorden, inlogcodes en documenten. De kluis is beveiligd volgens de hoogste huidige standaarden. Volledig end-to-end encrypted. In cybersecuritytermen betekent encryptie dat bestanden worden omgezet naar een unieke gecodeerde indeling. Gecodeerde bestanden kunnen weer worden gelezen of verwerkt nadat ze zijn gedecodeerd met een unieke cryptografische sleutel. Zodat ze nooit in verkeerde handen kunnen worden uitgelezen.

Wanneer je een Notariskluis hebt geopend, ben je als kluiseigenaar de enige die deze cryptografische sleutel in handen heeft. Zo wordt het hoogste beveiligings- en beschermingsniveau van gegevens geboden tegen diefstal of misbruik.

De toegang tot je kluis wordt beheerd door een door jouw gekozen deelnemend notariskantoor. Indien je dit niet zelf hebt aangegeven bepaalt de notaris aan wie de sleutel mag worden vrijgegeven na overlijden of bij wilsonbekwaamheid.

Er is een landelijk dekkend netwerk van aangesloten notariskantoren.

Veiligheid

van de kluis

Bij de Nederlandse Notariskluis gaat veiligheid boven alles. Wat merk jij daarvan? Alle data is end-to-end encrypted, zodat niemand deze kan lezen. Behalve degene met de code. Eén van onze onderscheidende veiligheidsmaatregelen is dat we bij de Nederlandse Notariskluis niet aan wachtwoordherstel doen. Waarom niet? Wachtwoordherstel maakt security kwetsbaar. Betekent dat dat je nooit meer bij je gegevens kunt als je jouw sleutel kwijt bent? Nee. De notaris of door jou aangewezen herstelcontacten kunnen je opnieuw toegang bieden. Maar dat kan alleen met de code. Want wij gaan tot het uiterste om jouw gegevens zo veilig mogelijk te bewaren.

Zekerheid

via de notaris

De veiligste en betrouwbaarste manier om jouw digitale documenten en gegevens op te slaan? Dat is de Nederlandse Notariskluis. De naam zegt het al: een kluis die je combineert met de zekerheid van de notaris. Want iedere kluis wordt gekoppeld aan een notaris en valt onder de Nederlandse wet. En of je nu ondernemer bent of particulier: de inhoud van jouw kluis wordt toegankelijk voor je nabestaanden bij overlijden of wilsonbekwaamheid. Jouw notaris kan ook meedenken over de toepassingen en de overdracht naar je nabestaanden. En dat wordt iedere dag relevanter in een tijdperk waarin digitale data en transacties steeds vaker voorkomen.

Zorgzaamheid

voor je nabestaanden

Of het nu gaat over je testament, je digitale inlogcodes, je cryptowallet of je laatste boodschap aan je nabestaanden; de Nederlandse Notariskluis biedt een belangrijk element van zorgzaamheid voor je nabestaanden. En we verwachten niet van je dat je alles al weet. Met onze kennis en ervaring begeleiden we je graag en beantwoorden al je vragen. Wij helpen je en staan altijd voor je klaar met ondersteuning. Zodat je optimaal gebruik kunt maken van de kluis en je dierbaren gemakkelijk toegang tot de gegevens hebben na je overlijden of bij wilsonbekwaamheid. Het is vaak al een stressvolle en moeilijke tijd. Wij zorgen daarom dat je overal aan denkt om jouw nabestaanden zo zorgeloos mogelijk achter te laten

Wat klanten zeggen

Patricia

“Als de notaris me er niet op had gewezen dat dit bestond had ik er waarschijnlijk nog geen gebruik van gemaakt, terwijl het voor mij als ondernemer toch wel erg relevant is. Wat ik er handig aan vind is dat je overal ter wereld bij je belangrijke documenten kunt. Er zijn meerdere mogelijkheden op de markt. Maar bij de notaris weet je dat het in goede handen is.”

Yasin

“De notariskluis gebruik ik voor allerlei documenten. Mijn cryptowallet, mijn wachtwoorden, de wensen voor mijn uitvaart. Al mijn belangrijke documenten staan erin. Ik heb meerdere opties overwogen, maar uiteindelijk gaven de kwaliteit van de beveiliging en de koppeling aan de notaris de doorslag. Mijn ouders kunnen er ook makkelijk bij als ik er niet meer ben. Dat geeft me een goed gevoel.”

Veelgestelde vragen

Hoe is de Digizekerkluis beveiligd?

Wat is het verschil met de beveiliging van bestaande diensten als Dropbox, iCloud, Onedrive en GoogleDrive?

Hoe houden jullie Digizeker veilig?

Wat gebeurt er als ik mijn kluissleutel of wachtwoord kwijt ben?

Aangesloten notariskantoren

Aanmelden