Actueel

24-02-2020
Alleen automatische koppeling erkenning en gezag bij notarieel samenlevingscontract

Beperk de automatische koppeling van erkenning en gezag tot kinderen van koppels met een notarieel samenlevingscontract.

24-02-2020
Uitkeringseis dividenduitkering binnen acht maanden strijdig met EU-recht

Nederland mag aandeelhouderseisen stellen aan teruggaaf van dividendbelasting. Het EU-recht staat echter niet de Nederlandse eis toe dat winst binnen acht maanden na afloop van het boekjaar aan de aandeelhouders moet worden uitgekeerd. 

17-02-2020
Europees notariaat voor Europees paspoort voor rechtspersonen

De Raad van Europese notarissen (CNUE) gaat op voorstel van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) een Europees paspoort voor rechtspersonen bepleiten.

17-02-2020
Volgende stap in wetsvoorstel mediation

Minister Sander Dekker voor Rechtsbescherming komt dit jaar met een wetsvoorstel om de kwaliteit van mediation te waarborgen.

10-02-2020
Periodiek verrekenbeding zonder jaarlijkse aandacht heeft geen betekenis
Een periodiek verrekenbeding in huwelijkse voorwaarden bevat afspraken tussen partners om het overgespaarde inkomen periodiek met elkaar te verrekenen, vrijwel altijd jaarlijks.
10-02-2020
Wel of niet oversluiten hypotheek bij lage rente

Een onderzoek naar het oversluitgedrag van Nederlanders voor hun hypotheek wijst uit dat men een bedrag van gemiddeld € 224 misloopt bij niet oversluiten.

03-02-2020
Langstlevende ouder heeft sterke positie ten opzicht van de kinderen

Als ouders zelf geen testament hebben opgemaakt waarin anders bepaald, dan krijgt de achterblijvende ouder bij overlijden van zijn of haar partner de helft van het vermogen plus een kindsdeel van de andere helft.

03-02-2020
Voorkeursrecht op koop huurpand na aandelenoverdracht

Bij verhuur van bedrijfspanden wordt in veel gevallen in de huurovereenkomst ook een voorkeursrecht van koop bedongen.

27-01-2020
Notarissen willen ruimere toegang tot het UBO-register

(Bron: KNB) De Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) vindt dat de notaris toegang moet krijgen tot alle informatie in het UBO-register en heeft dit de Eerste Kamer per brief laten weten.

27-01-2020
Vrolijkheid en verdriet bij toewijzen nalatenschap

Wie samenwoont met een vriend of vriendin kan een testament opmaken waarin op basis van een zorgverplichting de partner tot enig erfgenaam wordt benoemd. Dat gebeurt met grote regelmaat.
Vraag nu uw eigen kluis aan!

Heeft u nog geen account? Meld u hiernaast aan en ontvang uw kluisgegevens!